Široké nudle ve spojení s těstovinami, uzeným, zeleninou a špetkou bylinek chutnají báječně.
Hodnocení
4.3
/ 5 (4x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
sůl
bazalka
olivový olej
1 lžička
sezamový olej
5-6 ks
cherry rajče
pórek nebo jarní cibulka
umeocet
5 plátků
uzený bok s česnekem
100-120 g
těstoviny (široké nudle)
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Vaříme v osolené vodě s trochou oleje "al dente". Poté těstoviny scedíme a necháme okapat.
Během hlídání těstovin si nakrájíme omytou zeleninu na kousky. Uzený bok s česnekem nakrájíme na nudličky.
Široké nudle vsypeme do misky, vmícháme uzené, zeleninu, trochu sezamového oleje (můžeme nahradit olivovým), bylinky a necháme v lednici alespoň 30 minut proležet.
Barevný salát z těstovin podáváme jako studený hlavní chod.