Skvělý recept na chutné vdolky.
těsto | |
---|---|
1 špetka | sůl |
80 g | máslo |
1 lžíce | rum |
3 ks | žloutek |
250 ml | mléko |
30 g | droždí |
70 g | cukr krupice |
500 g | polohrubá mouka |
na ozdobu | |
125 g | marmeláda |
100 g | cukr moučka |
250 g | měkký tvaroh |
125 g | švestková povidla |
Do misky nejprve rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru, 3 lžíce vlažného mléka a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, cukr, přilijeme rozpuštěné máslo, žloutky, zbylé mléko, rum a kvásek. Vypracujeme těsto, přikryjeme je utěrkou a necháme vykynout Nakynuté těsto promícháme a vyválíme na pomoučněném vále na asi 1 cm silný plát. Vykrájíme kolečka, která opět necháme nakynout. Připravené osmažíme v oleji z každé strany asi po 2 minutách. Tvaroh vyšleháme s cukrem a cukrářským sáčkem s trubičkou vdolky zdobíme, na střed můžeme dát marmeládu či povidla. Bavorské vdolečky podle tety podáváme jako teplý sladký moučník.
autor Libuška Chroncová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena