Cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme, poté ji necháme zpěnit na másle v hrnci, přidáme nakrájené bedly a orestujeme. Podlijeme vývarem (v nouzi i vodou) podle množství bedel, tak aby trčely špičky hub nad hladinou. Přikryjeme hrnec poklicí, stáhneme plamen a dusíme cca 15 minut.
Poté v misce rozkvedláme asi tak lžíci až dvě hladké mouky se smetanou ke šlehání, přivedeme opět obsah v hrnci k varu, za stálého míchání přiléváme zahuštěnou smetanu a provaříme asi 5 - 10 minut. Odstavíme a dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a pár kapkami citronové šťávy.
Na knedlíky si do misky odvážíme mouku, po krajích osolíme, uprostřed uděláme důlek, nasypeme třetinu balení sušeného droždí, přidáme špetku cukru, zalijeme teplým (ne však horkým) mlékem, rozklepneme vejce a mísíme v těsto. Nakrájíme housku na kostičky a vmísíme do těsta. Rozdělíme na poloviny, vytvarujeme dva válečky, položíme na prkýnko, zlehka poprášíme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout.
Knedlíky vaříme ve vroucí vodě 10 minut, otočíme a dovaříme zbylých 10 minut. Knedlíky vyjmeme, propícháme ihned vidlicí a nití nakrájíme na plátky.
Na zastřené vejce můžeme použít trik, kdy malou misku vysteleme potravinářskou folií, potřeme olejem, rozklepneme vejce, zavážeme do měšce a 4 minuty vaříme ve hrnci s vodou, můžeme vhodit i do vody po knedlících. Poté jen rozstřihneme a lžící přendáme na talíř.
Bedly na smetaně podáváme s knedlíkem a zastřeným vejcem, můžeme ozdobit zelenou bylinkou.