Základní recept na bezé roládu.
těsto | |
---|---|
1 špetka | sůl |
180 g | bílek |
118 g | cukr krupice |
48 g | hladká mouka |
48 g | mleté ořechy |
krém | |
1 kelímek | smetana ke šlehání |
1 balíček | ztužovač šlehačky |
Předehřejeme si troubu na 220 °C. Váha 180 g odpovídá 5 - 6 bílkům. Bílky dáme do vyšší mísy, lehce osolíme. Vyšleháme je v tuhý sníh. Asi v půlce šlehání vmícháme cukr. Do druhé mísy prosejeme mouku a vmícháme do ní jemně umleté ořechy. Do sněhového těsta lehce a důkladně vmícháme mouku s ořechy. Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj v tenké vrstvě rozetřeme. Těsto na bezé roládu lehce ocukrujeme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dorůžova. Trvá to asi 3 - 4 minuty a upečený korpus by měl být pružný a neměl by být vysušený. Upečený korpus ihned srolujeme do rolády a necháme vychladnout. Pak odstraníme pečící papír. Smetanu vyšleháme se ztužovačem a potřeme jí korpus. Bezé srolujeme do rolády a dáme do lednice ztuhnout. Ztuhlou bezé roládu se šlehačkou nakrájíme, ozdobíme a můžeme podávat.
Recept na kakaovou roládu se šlehačkou krok za krokem
Ideální recept na neděli! Dnes vás krok za krokem naučíme jednoduchou roládu z nadýchaného kakaového těsta bez mouky. Roláda není příliš sladká a ke kávě chutná božsky.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena