Domácí vanilkový jogurt s hustou konzistencí.
2 balíčky | vanilkový cukr |
2 l | mléko plnotučné |
1 konzerva | salko |
1 konzerva | tatra |
500 g | bílý jogurt |
Čerstvé plnotučné mléko nalijeme do hrnce (nejlépe s dvojitým dnem), vsypeme oba cukry a mléko svaříme. Horké mléko necháme vychladnout asi na 20°C. Pak do mléka metličkou vmícháme neslazené mléko (Tatra) i slazené kondenzované mléko (Salko). Nakonec vmícháme jogurt se živými kulturami (používám Hollandiu). Jogurtové mléko nalijeme do vymytých kelímků od jogurtů nebo do skleniček od výživy a postavíme na teplé topení. Přes noc nám jogurt nádherně zhoustne. Ráno kelímky uzavřeme mikrotenovou fólií a skleničky víčkem. Bílý sladký jogurt uložíme do chladničky, kde nám vydrží asi týden. Jogurtové mléko je velice dobré i vychlazené, a tak si můžete jednu skleničku místo na topení rovnou uložit do chladničky a ráno mlékem přelít müsli k snídani.
Posnídejte müsli: Sypané domácí, v podobě müsli tyčinek i v koláči
Müsli nemusí být jen kupované a plné cukru, lze si ho na spoustu způsobů připravit i doma. A vždy budete vědět, co je jeho součástí, co jíte. Oříška, semínka, sušené ovoce a vločky v té nejlepší kombinaci.
Tvarohové svačinky za třetinu: Vsaďte na domácí přípravu!
Proč zbytečně utrácet, když si oblíbené tvarohové svačinky můžeme připravit i doma. Času na vaření a pečení máme teď víc než dost. Naučíme vás nejen domácího pribináčka, veku nasladko, chlazené mléčné řezy, ale i oblíbenou treskovou pomazánku.
autor Renata Hřebíčková
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena