Bramboračka jinak. Stačí trocha smetany a bramboračka je úplně jiná.
1 špetka | sůl |
1 lžička | petrželka |
400 g | brambory |
1 ks | žloutek |
50 g | tuk |
1 ks | cibule |
250 ml | smetana |
1.25 l | voda |
200 g | kořenová zelenina |
1 špetka | mletý černý pepř |
Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na nudličky. Cibuli a brambory oloupeme. Cibuli nasekáme najemno a brambory nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli na něm zesklovatíme. Přidáme zeleninu a lehce vše osmahneme. Pak zeleninu zalijeme vodou. Vodu můžeme nahradit zeleninovým vývarem. Základ osolíme, opepříme a přidáme brambory. Polévku vaříme, dokud zelenina nezměkne. Smetanu smícháme se žloutkem. Do horké hotové polévky zašleháme smetanu. Polévku prohřejeme, ale už nevaříme. Bramboračku se smetanou zdobíme petrželkou.
Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem
Přinesli jste si z lesa košík nasbíraných hub? Milujete kromě houbové smaženice také houbové polévky? Potom zkuste recept na tuto bramborovou polévku s kořenovou zeleninou a čerstvými hříbky. Je výborná!
Nejlepší bramboračka: Bez hub se neobejdete a vývar je prostě základ!
Kdo by ji nemiloval, voňavá, hustá a poctivá, taková je bramboračka, kterou si pamatujeme z kuchyně našich babiček. Jak si ji připravit tak, aby se opravdu podařila a chutnala jako za starých časů? Vsaďte při vaření na silný vývar a bez hub snad ani bramboračku nevařte. Nejlepší jsou houby sušené, protože dodají polévce silnější aroma.
autor 59
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena