Recept na velmi chutné křupavé bramboráčky s cuketou, cibulí a ochucené tymiánem.
1 lžíce | solamyl |
500 g | brambory |
100 g | cuketa |
3-4 lžíce | hladká mouka |
1 snítka | čerstvý tymián |
1 lžíce | tvrdý tvaroh |
1 ks | malé vejce |
1 ks | červená cibule |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
drcený kmín | |
mletý černý pepř |
Brambory a cuketu oloupeme a nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Nastrouhané suroviny osolíme, zakryjeme a necháme vylouhovat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Tymián jemně usekáme. Z brambor a cukety vymačkáme výluh, vmícháme vejce, koření a bylinky. Směs zahustíme strouhaným tvarohem, solamylem a moukou. Nakonec přidáme cibuli a vše vymícháme v hustější těstíčko. Na malé množství horkého oleje klademe pomocí lžíce hromádky, které rozprostřeme na placičky a usmažíme z obou stran dozlatova. Bramboráčky s bylinkami můžeme podávat jako přílohu ke grilovaným masům nebo jako chuťovku k pivu či vínu.
Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě
Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena