Brambory dobře očistíme a uvaříme ve slupce doměkka. Můžeme použít i zbylé brambory z předešlého dne. Vychladlé brambory nakrájíme na půlkolečka.
Mezitím si přichystáme zeleninu, kterou očistíme, stejně tak žampiony. Vše nakrájíme na kousíčky. Žampiony krátce podusíme na másle a necháme vysmahnout. K žampionům přidáme zeleninu i s cibulkovou natí a orestujeme. Vejce rozšleháme s petrželkou a vegetou, nakonec přidáme i smetanu a dobře promícháme.
Rozpálíme si hlubší pánev a brambory na másle osmahneme. Pak je sesuneme k okrajům a doprostřed rozlijeme rozšlehaná vajíčka, která pohybem pánve rozprostřeme i na brambory. Zasypeme zeleninovo-žampionovou směsí a poklademe plátečky sýra. Přikryjeme a necháme dojít na mírném ohni. Vejce nám musí ztuhnout, sýr by měl roztát.
Bramborovou omeletu se žampiony opatrně sesuneme na talíř a ihned podáváme. Nejlepší je zakápnutá tatarskou nebo jinou studenou omáčkou.