Snadný recept na placky z čerstvých brambor se smetanou, které plníme kysaným zelím a brynzou.
1 ks | vejce |
500 g | brambory |
0.5 ks | cibule |
150 g | brynza |
100 g | hladká mouka |
80 ml | smetana ke šlehání |
300 g | kysané zelí |
podle chuti | |
---|---|
cukr | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
olej na smažení |
Brambory oškrábeme, nastrouháme na jemno a osolíme. Poté brambory vymačkáme, výluh vylijeme a přidáme mouku, vejce a tolik smetany, aby vzniklo řidší těstíčko, které podle chuti opepříme. Na pánvi rozpálíme trochu oleje. Z připraveného bramborového těsta zvolna pečeme tenké bramborové placky z obou stran, až jsou dozlatova. Bramborové placky uchováme v teple. Kysané zelí propláchneme vodou a překrájíme na menší kousky. Oloupanou větší cibuli nasekáme na jemno a necháme ji na rozpáleném oleji zesklovatět. Pak vmícháme kysané zelí, které podle chuti osladíme, osolíme a už jen krátce prohřejeme. Brynzu podle potřeby zjemníme smetanou a rozdrobíme na kousky. Bramborové placky naplníme zelím, poklademe rozdrobenou brynzou a ihned servírujeme. Bramborové placky se zelím a brynzou podáváme jako hlavní chod.
Recept na zelné placky se škvarky krok za krokem
Zelné placky neboli zelňáky či zelníky jsou jihočeskou pochoutkou a připravujeme je z kysaného zelí. Můžeme je smažit na sádle, ale i péci v troubě. V dnešním receptu si ukážeme oba způsoby.
Bramborový salát na jedničku: Povyšte ho domácí majonézou!
Majonéza je velmi oblíbená pro své mnohostranné použití a své významné místo zaujímá hlavně v době nastávajících Vánoc a silvestrovských oslav. Jak na domácí majonézu, aby se opravdu podařila?
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena