Brambory uvaříme ve slupce a vychladlé nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Očištěný česnek pokrájíme na jemné nudličky. Vařené uzené maso usekáme na stejné kousky a tvrdý sýr nakrájíme na kostky. Papriku očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky.
Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Potom vmícháme uzené maso a papriku a vše krátce orestujeme. Vychladlou směs promícháme s kostkami sýru.
Zapékací mísu vymažeme sádlem nebo jiným tukem, poklademe i po stěnách plátky brambor, osolíme a opepříme. Vložíme masovou směs se sýrem a opět poklademe plátky brambor a okořeníme.
Brambory prudce zapečeme v troubě při teplotě 220 °C asi 15 minut.
Mezitím si připravíme zálivku. Vejce rozšleháme a spojíme s mlékem a zakysanou smetanou. Přelijeme na brambory a dopečeme dozlatova.
Zapečené brambory se sýrem, uzeným a paprikou rozdělíme na porce a podáváme se zeleninovými saláty nebo kyselou okurkou.