Pokud máme nadúrodu rybízu, zavařte rybíz takto. Je skvělý k tmavému masu.
Hodnocení
3.8
/ 5 (12x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
zálivka
2.5 dl
ocet
2.5 dl
voda
nálev
1.5 dl
voda
6 ks
hřebíček
60 dkg
cukr krystal
1 ks
skořice celá
náplň
1 kg
červený rybíz
Postup přípravy
Rybíz umyjeme a zbavíme stopek. Rybíz dáme na sítko a přelijeme vroucí vodou s octem.
Do hrnce s vodou dáme rybíz. Přidáme cukr, skořici, hřebíček a vše za stálého míchání vaříme asi 20 minut.
Horkým brusinkovým rybízem naplníme 2 dl skleničky, uzavřeme a necháme je vychladnout v dece. Rybíz nesterilizujeme.
Brusinkový rybíz je dobrý v zimě nebo je dobrý smíchaný s jablkovým nebo hruškovým kompotem.