podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
na potření | ||
vejce | ||
těsto | ||
150 g | máslo | |
1 ks | žloutek | |
250 g | brynza | |
250 g | polohrubá mouka | |
podle potřeby | ||
sladká smetana |
Do polohrubé mouky přidáme máslo, žloutek, sladkou smetanu, sůl a vypracujeme těsto. Těsto rozválíme na velikost asi 20 x 20 cm, potřeme třetinou brynzy, přeložíme jako listové těsto a necháme 1 hodinu odpočinout. Postup opakujeme třikrát. Potom brynzové těsto znovu rozválíme na sílu asi 12 mm a z těsta nakrájíme tyčinky, které potřeme rozšlehaným vejcem a osolíme. Z těsta můžeme vykrajovat různé tvary, například kolečka, trojúhelníčky nebo čtverečky. Tyčinky z brynzového těsta dáme na plech a upečeme v předehřáté troubě. Brynzové tyčinky podáváme jakou chuťovku k různým příležitostem.
Silvestr může začít: Výběr nejlepších receptů na pomazánky
Top recepty na pomazánky, které užijeme při nejrůznějších slavnostních příležitostech, v tuto chvíli třeba k blížícím se oslavám příchodu nového roku. Vyzkoušejte ty nej recepty od klasické česnekové pomazánky, po vajíčkovou, rybí, ale i netradičně rajčatovou nebo z červené řepy.
Slané cuketové tyčinky s medvědím pestem krok za krokem
Využijte pesto z medvědího česneku i netradičně, například do těchto skvělých cuketových tyčinek se sýrem. Budou mizet z talíře ihned po upečení.
Autor:1-2-3
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena