Recept na krémovou zeleninovou polévku s kousky celeru.
Hodnocení
5.0
/ 5 (5x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
50 g
máslo
0.5 l
mléko
1 ks
cibule
300 g
celer
1 lžička
hladká mouka
0.5 l
hovězí vývar
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
2 ks
vejce
petrželka
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Celer očistíme a nakrájíme na nudličky.
Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na čtvrtky. Petrželku nasekáme nadrobno.
Na másle zpěníme cibuli a na ni podusíme celer. Když celer změkne, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a povaříme. Nakonec polévku osolíme, opepříme, přilijeme mléko nebo smetanu.
Celerovou polévku ozdobíme na talíři nakrájenými vejci a petrželkou.
Celerovou polévku s vejcem podáváme podle chuti samotnou, dobrá je i s pečivem.