Recept na chutnou přípravu čočky zase trochu jinak.
5 stroužků | česnek |
1 ks | cibule |
1 ks | citron |
4 ks | mrkev |
1 kg | červená čočka |
2 plechovky | kokosové mléko |
1-2 lžičky | kari pasta |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř |
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky. Mrkev oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a rozmačkáme. Cibuli vložíme do hrnce na trochu oleje, orestujeme a přidáme nakrájenou mrkev. Dále přidáme asi jednu lžičku kari pasty, dvě plechovky kokosového mléka a na to propláchnutou červenou čočku. Podle chuti přidáme rozmačkaný česnek. Podle potřeby přilijeme trošku vody a přidáme dvě kostky masoxu. Červená čočka je hodně rychle měkká, tak na to pozor! Nakonec osolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou. Červenou čočku s kokosovým mlékem můžeme podávat třeba s uvařeným vejcem nebo párkem, záleží už jen na chuti.
Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku
Červená čočka je jedinou luštěninou, která nenadýmá. Navíc se nemusí namáčet a chutná výborně!
autor Moravanda
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena