Máslové sušenky rozdrtíme v robotu. Přidáme rozpuštěné máslo a utvoříme hmotu. Vymažeme rozevírací dortovou formu máslem a dáme do ní máslovou hmotu, kterou rukou upěchujeme. Korpus dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme do zlatohněda. Aby se zabránilo popraskání, pečeme cheesecake v provlhčené troubě. Na nižší mřížku pod koláč umístím malou misku vhodnou do trouby a naplníme ji z poloviny horkou vodou z kohoutku.
Zatím si připravíme krém. Ušleháme cukr se zakysanou smetanou, sýrem typu cream cheese, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou a vejci. Necháme 5 minut odstát a následně nalijeme na upečený korpus. Celý dort dáme opět do trouby a pečeme zhruba 40 minut při 150 °C. Cheesecake je hotový, pokud jsou okraje dortu tuhé a uprostřed se jemně nese jako pudink. Po vyjmutí z trouby koláč ihned oddělíme od formy, buď nožem nebo kovovou špachtlí objedme okraj. Cheesecake vyjmeme z formy až po vychladnutí. Poté ho vložíme do lednice ztuhnout. Doporučujeme přes celou noc.
Chessecake Bagel krájíme nožem namočeným v horké vodě, tak se nebude koláč lepit.