Jarní cibulku nakrájíme na jemná kolečka. Část zelené natě odložíme stranou. Polovinu uzeného lososa jemně usekáme a zbytek nakrájíme na menší kousky, které použijeme na ozdobu. Olivy necháme okapat a pak je nakrájíme na kolečka. Okapané kapary jemně usekáme.
Lučinu vyšleháme s máslem, zakysanou smetanou, citronovou šťávou a majonézou dohladka. Pak vmícháme usekaného uzeného lososa, kapary a jemnou cibulku. Směs podle potřeby osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet.
Bagetky nebo celozrnné rohlíky nakrájíme na kolečka, vidličkou naneseme pomazánku a jednohubky ozdobíme kouskem uzeného lososa, kolečkem olivy a natí jarní cibulky.
Chuťovky s uzeným lososem jsou výborným pohoštěním k vínu při nejrůznějších oslavách jako je například Silvestr.