Nejprve si uvaříme 3 vejce natvrdo. Včerejší rohlíky nebo housky nakrájíme na malé kostičky a necháme namočit v trošce hovězího vývaru. Mleté maso dáme do větší mísy s vejci, nastrouhaným parmazánem, vymačkanými rohlíky, čerstvě nasekanou petrželkou, nastrouhanou citronovou kůrou a prolisovaným česnekem. Dochutíme sladkou nebo pálivou paprikou, majoránkou, solí a pepřem. Strouhanku přidáme podle potřeby. Masová směs nesmí být příliš měkká.
Masové těsto přendáme na pečící papír. Vytvoříme si obdélník na šířku asi 2 cm. Do středu po délce srovnáme vejce uvařená natvrdo a sekanou uzavřeme do pěkné šišky pomocí pečícího papíru. Sekanou s vejci obalíme v mouce.
V pánvi rozpustíme máslo s větvičkou rozmarýnu. Sekanou zprudka orestujeme ze všech stran a pokapeme marsalou.
Sekanou přendáme na pekáč, podlijeme vývarem a dáme zapéct do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme asi 60 minut s občasným podléváním a opatrným obracením. Po 60 minutách teplotu zvýšíme na 200 °C a dopékáme dalších asi 10 minut do křupavé kůrky.
Chutnou sekanou s vejci nakrájíme na pěkné plátky a podáváme s oblíbenou přílohou.