Nejprve si připravíme rýži. Použijeme kvalitní rýži, nejlépe jasmínovou. Uvedené množství propláchneme. Do nádoby na vaření rýže, nejlépe s nepřilnavým dnem, nalijeme trochu oleje a rýži na něm za stálého míchání orestujeme, dokud se z ní neodpaří voda. Zalijeme dvojnásobným množstvím horké vody, mírně osolíme a přidáme lžičku kurkumy. Rýži můžeme připravit i klasicky s kouskem cibule, celým pepřem, případně hřebíčkem - podle toho, co máme rádi. Rýži uvaříme podle návodu.
Mezitím na pánvi na rozpáleném oleji osmažíme dorůžova na jemno nakrájenou cibuli, přidáme trochu mahá koření (jedná se o směs kmínu, koriandru a hořčičného semínka), není ale nutné. Místo něj můžeme dát trochu vegety bez glutamanu, případně úplně vynechat. Přidáme pokrájenou čtvrtku malé hlávky zelí a přibližně centimetrový plátek celeru, který jsme pokrájeli nebo najemno nastrouhali na hrubém struhadle. Vše trochu v oleji podusíme. Poté zalijeme vínem a sójovou omáčkou, přidáme zázvor (množství sójovky a zázvoru je orientační, spíš podle chuti), špetku chilli podle chuti. Dusíme, až zelí a celer trochu změkne. Případně dolijeme malým množstvím vody, zelenina by ale měla na konci vytvořit hustší hmotu, ne ve vodě plavat. 5 - 7 minut před koncem dušení přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a papriku, těsně před koncem hrst pražených buráků. Čínu pro vegetariány nakonec osolíme, v případě slaných buráků to není většinou nutné.
Čínu pro vegetariány podáváme s připravenou rýží, můžeme zapíjet zbytkem vína.