Recept na vynikající luštěninovou pochoutku k čerstvému tmavému pečivu nebo pita chlebu.
Hodnocení
4.1
/ 5 (184x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
11x
Ingredience
3 stroužky
česnek
200 g
cizrna
3 lžíce
olivový olej
1 ks
citronová šťáva
100 g
sezamová pasta tahini
podle chuti
sůl
mletý římský kmín
mletý černý pepř
Postup přípravy
Uvařenou, případně sterilovanou, cizrnu nameleme. Do mleté směsi přidáme citronovou šťávu, prolisovaný česnek, sůl, mletý černý pepř, olivový olej, mletý římský kmín, sezamovou pastu a umixujeme do hladké hmoty.
Směs by měla mít konzistenci vyšlehaného tvarohu, proto je nutné přidávat podle potřeby olivový olej.
Cizrnový humus se hodí k pita chlebu nebo čerstvému tmavému pečivu.