Žloutky vyšleháme do pěny s cukrem, přidáme změklé máslo, prosátou mouku a promícháme. Těsto promícháme a rozdělíme do dvou misek. Do jedné z misek přidáme nastrouhanou kůru z čistého citronu a citronovou šťávu, do druhé misky s těstem přidáme nastrouhanou čokoládu. Do každé mísy rozdělíme půlku prášku do pečiva, promícháme a přidáme sníh z našlehaných bílků se špetkou soli. Bílkový sníh přidáváme jemně a pomalu.
První těsto dáme do vymazané a vysypané formy, na to nalijeme druhé těsto.
Čokoládovou bábovku pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C cca 40 - 50 minut. Zkoušíme však špejlí, zda máme upečeno.
Hotovou čokoládovou bábovku s citronovou chutí posypeme moučkovým cukrem a podáváme.