Polovinu smetany nalijeme do teflonového kastrolu. Smetanu stejnoměrně poprášíme želatinou a necháme na 5 minut změknout. Zahříváme na mírném ohni, dokud se při okrajích nezačnou tvořit drobné bublinky a želatina se zcela nerozpustí. Směs často mícháme.
Horkou směs nalijeme do mixéru a přidáme nalámanou čokoládu. Uzavřeme a mixujeme, dokud se čokoláda nerozpustí. Do čokoládové směsi přidáme kostky ledu, mléko, cukr, mandlovou tresť a zbývající smetanu. Vše utřeme dohladka.
Směs přelijeme do 4 - 6 sklenic nebo misek, přikryjeme a uložíme do chladničky na 4 hodiny, nebo dokud čokoládová pěna neztuhne.
Každou porci čokoládové pěny ozdobíme šlehačkou a navrch posypeme opraženými a na plátky nakrájenými mandlemi.