Pergamenový papír položíme na plech a potřeme máslem. Vejce, bílek, cukr a sůl šleháme do husté pěny, až se cukr úplně rozpustí. Solamyl, mouku, kakao a kypřící prášek smícháme, po částech prosejeme do pěny, opatrně vmícháme.
Těsto rozprostřeme po plechu, posypeme mandlemi a pečeme v troubě předehřáté na 225 °C.
Základ na čokoládovou roládu překlopíme na papír na pečení a pergamenový papír stáhneme. Srolujeme s papírem a zabalené do velké utěrky necháme vychladnout.
Šlehačku ušleháme do tuha. Vmícháme vanilkový cukr.
Vychladlou piškotovou roládu naplníme a smetanovým krémem potřeme také povrch.
Čokoládovou roládu se smetanovým krémem nakonec poprášíme moučkovým cukrem, nakrájíme na plátky a podáváme.