Jestliže se vám urodí hodně cuket, tak zde je jeden recept na jejich zpracování. Cuketovou pomazánku můžete mít uskladněnou v chladu dlouhou dobu.
5 stroužků | česnek |
sůl | |
6 ks | cibule |
1 lžíce | sádlo |
1 kg | cuketa |
1 špetka | chilli |
200 g | rajský protlak |
300 g | kečup sladký |
mletý černý pepř |
Oloupanou cuketu nastrouháme, osolíme a necháme 2 hodiny stát. Pak z ní slijeme tekutinu a lehce ji vymačkáme. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme tenké plátky česneku a po chvíli i cuketu. Vše promícháme a podusíme. Na závěr vmícháme kečup, protlak, pepř, chilli, podle chuti osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Horkou cuketovou směs naplníme do vyhřátých skleniček, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Cuketovou pomazánku podáváme na topinkách a sypeme nastrouhaným tvrdým sýrem. Lepší je směs před podávání ohřát, např. v mikrovlnné troubě.
Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!
Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě vrcholí, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.
Silvestr může začít: Výběr nejlepších receptů na pomazánky
Top recepty na pomazánky, které užijeme při nejrůznějších slavnostních příležitostech, v tuto chvíli třeba k blížícím se oslavám příchodu nového roku. Vyzkoušejte ty nej recepty od klasické česnekové pomazánky, po vajíčkovou, rybí, ale i netradičně rajčatovou nebo z červené řepy.
autor Markéta P.
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena