- | sůl | |
2 ks | vejce | |
2 lžíce | máslo | |
- | petrželka | |
- | tuk | |
4 ks | treska | |
0.3 hrnku | olej | |
- | pepř | |
2 lžíce | hladká mouka | |
- | citronová šťáva | |
2 lžíce | sardelová pasta | |
- | chilli koření |
Ryby rozpůlíme a vykostíme. Hořčici smícháme s petrželkou, sardelovou pastou, solí, pepřem a chilli kořením. Směs zředíme olejem a citronovou šťávou a umícháme hustší omáčku. Rybí plátky v této omáčce namáčíme. Po namočení každý plátek svineme do závitku a spíchneme párátkem.
Nakonec závitky poskládáme do tukem potřené zapékací misky. Poklademe je vločkami másla a v horké troubě pečeme na 170 stupňů asi 5 až 10 minut. Maso musí být propečené. Podáváme teplé.
Foto: http://www.profimedia.cz/
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena