Snadný recept na přípravu hlavního chodu z kuřecích stehenních řízků s paprikou.
2 lžíce | máslo |
2 ks | cibule |
1 lžíce | hladká mouka |
1 ks | zelená kapie |
2 lžíce | rajčatová šťáva |
1 lžíce | mletá sladká paprika |
4 ks | kuřecí stehenní řízky |
2 ks | jarní cibulka s natí |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
vývar | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř |
Kuřecí stehenní řízky očistíme, nakrájíme na kousky, které osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo. Jarní cibuli nasekáme na kolečka. Zelenou kapii zbavíme jadřince a nakrájíme na drobné kostičky. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme kuřecí kousky ze všech stran a odložíme stranou. V kastrolu na másle necháme zesklovatět cibuli, pak vmícháme hladkou mouku a červenou mletou papriku a krátce osmahneme. Následně přidáme předem opečené maso a nakrájenou papriku, vše zalijeme vývarem (do výšky masa) a zvolna podusíme 10 - 15 minut doměkka. Nakonec do perkeltu vmícháme jarní cibulku a na dochucení můžeme přidat i čerstvou šťávu z rajčat, pepř a sůl. Kuřecí směs krátce prohřejeme a podáváme. Domácí kuřecí perkelt rozdělíme na porce a podáváme s dušenou rýží.
Levná a rychlá večeře: Kuřecí placičky se sýrem a bazalkou krok za krokem
Skvělý tip na rychlou a chutnou večeři. Kuřecí placičky si můžete vždycky obměnit přidáním oblíbené suroviny, kterou máte rádi, ale také podle toho, co máte v lednici.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena