Recept na zdravé vafle ze špaldové mouky, které užijete nejen na víkendovou snídani. Dětem budou chutnat kdykoli.
těsto | |
---|---|
1 špetka | sůl |
2 ks | vejce |
50 g | máslo |
160 ml | mléko |
2 lžíce | med |
1 hrnek | špaldová mouka |
podle potřeby | |
olej na vymazaní |
Do mísy nalijeme mléko, rozklepneme vejce, přidáme med, rozpuštěné máslo, špetku soli a hrnek špaldové mouky. Všechny ingredience na špaldové vafle dobře promícháme.
Těsto lijeme naběračkou do vyhřátého vaflovače vytřeného olejem. Vafle pečeme asi 2 minuty podle toho, jak nám vafle chutnají - tmavší/světlejší.
Domácí špaldové vafle poté potíráme marmeládou, čokoládou, zdobíme šlehačkou, čerstvým ovocem apod. Z tohoto množství připravíme asi 8 kusů vaflí.
Jde to i bez vajec a mléka, nevěříte? Zkuste tyto veganské vafle krok za krokem
Snídaně nebyla nikdy jednodušší. K dokonalým vaflím vám bude stačit pouze 5 surovin a navíc nepotřebujete k přípravě váhu. Pojďte si s námi připravit křupavé a nadýchané vafle krok za krokem.
Recepty do sbírky: Oblíbené domácí vafle 10x jinak
Připravte si tuto původně belgickou pochoutku na 10 způsobů. Snídaně, kterou potěšíte nejen děti. Chutnají božsky se šlehačkou, čerstvým ovocem, marmeládou, čokoládou i medem.
autor Lucie Šaňková
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena