Pesto připravené z čerstvého špenátu, česneku, mandlí, oleje a balkánského sýru výborně doplňuje chuť přírodního vepřového steaku se špagetami.
4 stroužky | česnek |
50 ml | olivový olej |
250 g | špenát listový |
50 g | mandle (loupané) |
50 g | balkánský sýr |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř |
Špenát omyjeme a necháme oschnout. Česnek oloupeme a balkánský sýr pokrájíme na kostičky. Do mixéru vložíme mandle, česnek a listy špenátu. Vše rozmixujeme a dohladka a potom postupně přidáváme sýr a přiléváme olej. Mixujeme tak dlouho, dokud nevznikne hladká, krémová hmota. Podle chuti pesto opepříme a přisolíme. Domácí špenátové pesto přendáme do sklenice a necháme řádně vychladnout. Takto připravené špenátové pesto podáváme jako přílohu k minutkovým masům, rybám, těstovinám. Můžeme jej použít i při přípravě majonézových dipů.
Pesto na víc způsobů: Jak ho použít při vaření?
Pesto nebo Pesto alla genovese je zelená omáčka, jejíž hlavní složkou je bazalka. Kromě pesta bazalkového se můžeme setkat s omáčkou připravenou také ze špenátu, medvědího česneku, mrkvové natě či rukoly. Pojďme se podívat na samotnou přípravu, ale také chuťově vynikající recepty, kde pesto hraje významnou roli.
Zkuste to netradičně: Pesto z mrkvové natě krok za krokem
Mrkvovou nať nevyhazujte a zkuste si z ní udělat vynikající pesto. Příprava je jednoduchá a hotové pesto můžete použít do těstovin, na topinku nebo do tyčinek.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena