Veškerou zeleninu (mrkev, petržel a kousek celeru) očistíme a spolu s kořením ji vložíme do vývaru a uvaříme, přecedíme a vývar dáme do hrnce.
Z mouky a vajec vypracujeme těsto. Rozválíme, rozdělíme na pláty nasekáme na tenké nudličky. Nebo můžeme použít jiný způsob, jak si připravit domácí nudle.
Domácí nudle vaříme 3 - 4 minuty v osolené vodě. Scedíme je a necháme okapat, rozmixujeme játra, přidáme koření, vejce, sůl, oloupaný a prolisovaný česnek, přisypeme strouhanku a promícháme. Z játrové hmoty tvarujeme kuličky.
Přivedeme k varu vývar a vložíme do něj knedlíčky, vaříme na středním ohni, dokud nevyplavou na hladinu (3 - 5 minut ). Nakonec do polévky přidáme kořenovou zeleninu a prohřejeme.
Domácí polévku s knedlíčky podáváme teplou, klidně i jako jeden ze svátečních chodů.