Recept na způsob knedlo - vepřo - zelo. Porce pro 1 osobu.
2 stroužky | česnek |
rostlinný olej | |
15 dkg | kyselé zelí |
4 ks | houskový knedlík |
1 plátek | uzená vepřová krkovice |
1 ks | cibule |
Cibuli očistíme a nakrájíme na kroužky. Na pánev velikosti mělkého talíře vlijeme rostlinný olej. Na rozpálený olej položíme široký plátek uzené krkovice a pěkně propečeme. Krkovice pustí sama omastek. Ten nesléváme. Opečenou krkovici uschováme do předehřátého kastrolu nebo hrnce, aby nevychladla.
Na tentýž omastek vložíme vedle sebe 4 houskové knedlíky a smažíme na způsob chlebových topinek, až je povrch očividně křupavý. Po upečení ihned vložíme na talíř a potřeme česnekem.
Mezitím si na omastku smažíme cibulku dozlatova.
Na knedlíky položíme ještě teplou krkovici, zasypeme kyselým zelím a na zelí přidáme hrstku osmahnuté cibulky.
autor Jarin
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena