Velké cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vepřovou plec umyjeme a nakrájíme na kostky.
Cibuli vsypeme do hrnce s rozpuštěným sádlem, posolíme, trochu pokmínujeme drceným kmínem a osmažíme dorůžova. Kostky plecka vmícháme do cibulového základu, opepříme, opečeme a přiklopíme poklicí. Maso po chvíli pustí šťávu, potom k němu přidáme podle chuti lžíci pasty z chilli papriček sambal oelek. Podle potřeby podlijeme trochou vroucí vody a dusíme do změknutí.
Na konci vaření rozmícháme asi v 1 dl studené vody lžičku škrobové moučky solamyl a vmícháme do omáčky s pleckem. Za stálého míchání vaříme asi 2 minuty. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Dušené plecko podáváme s různě upravenými bramborami nebo těstovinami. Pokrm se dá podávat i s chlebem nebo knedlíkem jako guláš.