Recept na vepřové maso dušené na sladké a uzené paprice a ochucené česnekem. Vhodnou přílohou jsou šunkové knedlíčky nebo těstoviny.
5 stroužků | česnek |
1.5 lžíce | máslo |
2 ks | cibule |
1 lžíce | hladká mouka |
1 ks | červená kapie |
1 řapík | řapíkatý celer |
1 lžíce | mletá sladká paprika |
850 g | vepřové ramínko |
1 lžička | mletá uzená paprika |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
sádlo | |
zeleninový vývar |
Vepřové ramínko zbavíme kosti, maso omyjeme, nakrájíme na 4 porce, které osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nasekáme nahrubo. Kapii zbavíme jadérek a nakrájíme na kousky. Řapík celeru omyjeme a překrájíme na dílky. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky. Změklé máslo utřeme s moukou dohladka. Na sádle opečeme cibuli do zlatohnědé barvy. Pak vmícháme porce masa, česnek, mletou sladkou a uzenou papriku a vše za stálého míchání opečeme. Jakmile maso změní barvu (zesvětlá), snížíme teplotu a dusíme, dokud šťáva téměř nevysmahne. Pak k masu přidáme celer a kapii, vše podlijeme vývarem a zvolna dusíme zakryté doměkka. Měkké maso vyjmeme a odložíme stranou. Omáčku scedíme a zeleninu do ní propasírujeme. Podle potřeby omáčku zahustíme hladkou moukou s máslem a dochutíme solí a pepřem. Omáčku ještě asi 10 minut povaříme, pak do ní vrátíme měkké maso a prohřejeme. Dušené vepřové ramínko rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s šunkovými knedlíčky.
8 tipů, jak připravit masové závitky
Osvědčené recepty na závitky z kuřecího, vepřového, hovězího i mletého masa. Pokud tápete nad tím, co k dnešnímu obědu, vrhněte se právě na závitky. Jsou vděčnou volbou a v lehčí verzi je stačí doplnit zeleninovým salátem. V sytější podobě podáváme s rýží, vařenými brambory nebo bramborovou a jinou zeleninovou kaší či pyréčkem.
Babiččino kuře na paprice: Vyzkoušejte 6 luxusních receptů
Jemné kuřecí maso, voňavá mletá paprika a lahodná smetana, vždyť kdo by odolal této kombinaci! Jednoduché recepty, které nám připomenou dětství. Slepice či kuře na paprice bylo často tím nejoblíbenějším jídlem, které jsme si mohli přát. Pojďme se společně podívat na pár receptů, které nás do provoněné babiččiny kuchyně ve vzpomínkách vrátí.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena