Tyto olivové placky jsou tak dobré, že by se daly jíst jako hlavní chod. Báječné jsou i jako příloha, můžete si je ulamovat třeba k polévce.
0.5 lžičky | cukr |
60 ml | olej |
1.5 lžičky | sůl |
25 g | droždí |
500 g | hladká mouka |
300 ml | vlažná voda |
podle chuti | |
---|---|
bazalka | |
olivy |
V míse smíchejte vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypávejte mouku, míchejte, až vznikne hladké těsto. Mísu přikryjte utěrkou a nechte odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo. Z vykynutého těsta vypracujte dva bochánky, ze kterých pak rukou vytvořte dvě silnější placky. Vzniklé placky pokapejte olivovým olejem, rukama do nich vmačkejte olivy a posypte je rozmarýnem. Chleby Focaccia dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10-12 minut v troubě předehřáté na 220-250 °C. Poté je nechejte vychladnout. Zdroj: Chléb v hlavní roli, vydal Smart Press, 2010 Kuchařka pro všechny, protože chléb chutná každému.
Recept na ciabattu s olivami a sušenými rajčaty krok za krokem
Recept je sice trochu časově náročnější, ale odměnou nám bude výborné italské pečivo, které nejlépe chutná potřené olivovým olejem s čerstvými bylinkami.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
autor Smart Press
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena