Pravé cikánské jídlo z brambor.
náplň | |
---|---|
8 stroužků | česnek |
0.5 lžičky | sůl |
1 kg | brambory |
1 lžička | majoránka |
1 ks | cibule |
podle potřeby | |
sádlo vepřové | |
tlusté vepřové střevo |
Nejprve několikrát propláchneme nasolená (již od prodejce) střeva vlažnou vodou. Je nutné tuto vodu měnit, aby se sůl ze střívek vypláchla! Brambory a velkou cibuli oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy, česnek rozmělníme v lisu na česnek nebo utřeme nožem spolu se solí a vmícháme zbytek ingrediencí. Vše řádně promícháme. A nyní již můžeme plnit střeva čajovou lžičkou nebo trychtýřem. Naplněná střívka ponoříme do horké vody na cca 30 minut, poté přendáme na studený plech vymazaný vepřovým sádlem a připravená goja dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C. Když po cca 30 minutách zezlátnou, otočíme je a ještě na 5 minut opečeme i z druhé strany. Goja podáváme s čerstvou či sterilovanou zeleninou.
Vaříme levně aneb chutné pokrmy za pár korun
Každý den bezradně dumáte nad tím, jak uvařit rychle, levně a zároveň tak, aby se vašim strávníkům dělaly boule za ušima? Nemusí to být tak neřešitelný problém, pokud vaříte především ze sezónních surovin. V této době vsaďte na brambory, cuketu, dýni, houby, zelí a řepu. Tyto suroviny ušetří vaši peněženku a v kombinaci s kouskem masa je můžete beze studu podávat i v neděli.
V hlavní roli brambory: Levné a rychlé recepty na celý týden
Brambory - velmi vděčná a univerzální plodina, která je oblíbenou součástí českého jídelníčku. Každý Čech zkonzumuje zhruba 65 kilogramů brambor ročně! Máme pro vás pár receptů, které s nadšením zařadíte ke svým oblíbeným.
autor Jana Kováčová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena