Jedna z mnoha dobrých a jednoduchých grilovacích marinád na maso. Sůl nepřidáváme, protože maso při marinování pustí šťávu a zůstane pak suché.
Česnek oloupeme a prolisujeme do misky. Následně do ní přidáme bazalku, kmín, kečup, horčici a nakonec pivo. Vše promícháme. Množství marinády, tudíž i ingrediencí, závisí na množství masa.
Maso naložené v grilovací marinádě necháme odpočinout v ledničce pokud možno několik hodin, ideálně přes noc.
A pak už se jen můžeme pustit do grilování. Tato marináda je velmi jednoduchá, nenáročná na suroviny a zároveň velmi chutná.
Foto: Vojtěch Leman
Speciál o grilování: Protože Češi grilování milují!
Grilování a opékání špekáčků na ohni k létu nepochybně patří. Opravdu pravidelně griluje až 90 % Čechů a lidé si jídlo na grilu připraví jednou za čtrnáct dní, Češi tak patří ke světové špičce v grilování. Gril zkrátka patří téměř k povinné výbavě každé domácnosti a Češi se hojně účastní i grilovacích kurzů.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Slunečné počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí sváteční grilovačku.
autor zovec
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena