Grilovaná cuketa je výtečná jako předkrm, pikantní jednohubka s chlebem, příloha k masu. Recept je snadný.
2 stroužky | česnek |
100 ml | olivový olej |
4 ks | mladá cuketa |
1 hrst | čerstvé bylinky (bazalka, roketa, tymián, koriandr, oregano) |
podle chuti | |
---|---|
sůl |
Mladou pevnou cuketu i se slupkou nakrájíme na středně silná kolečka. Na misce si připravíme marinádu: Olivový olej smíchaný se solí, utřeným česnekem a čerstvými bylinkami. Pokud nemáte čerstvé bylinky, můžete použít sušené, či směs grilovacího koření. Množství oleje, česneku i koření lze samozřejmě upravovat podle chuti. Do marinády lze přidat i kapku bílého vína. Kolečka cukety olejovou marinádou prolijeme a necháme uležet alespoň hodinu. Na grilu kolečka cukety marinádou pomocí mašlovačky potíráme a několikrát je obrátíme, až mají pěknou zlatavou kůrčičku. Uvnitř budou měkké a šťavnaté. Hotové grilované cukety můžeme před servírováním ozdobit čerstvými bylinkami.
Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!
Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě vrcholí, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.
Rozpalte gril: Bezmasý burger s marinovaným tofu krok za krokem
Recept na vege burger s marinovaným tofu, který skvěle nahradí běžnou masovou verzi.
autor jirka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena