Marinovaná křehká kachní prsíčka připravovaná na grilu. Vhodnou přílohou je zelenina, pečivo nebo brambory a nejrůznější dipy.
1 balíček | kachní prsa s kůží |
marináda | |
---|---|
2 stroužky | česnek |
1 dl | olej |
5 lžic | sójová omáčka |
1 lžička | mletý zázvor |
3 lžíce | pomerančová šťáva |
1 hrst | nať koriandru |
podle chuti | |
sůl | |
čerstvý mletý pepř |
Kachní prsa očistíme, zbavíme kůže a prsní kosti. Maso rozdělíme na 4 plátky, které vložíme do mikrotenového sáčku a lehce naklepeme. Potom prsa opepříme a na několik hodin naložíme do marinády. Marináda: Česnek oloupeme a prolisujeme. Koriandr jemně usekáme a vše promícháme s olejem, pomerančovou šťávou, sojovou omáčkou a mletým zázvorem. Marinované maso necháme okapat a připevníme na jehly nebo špejle, které jsme alespoň jednu hodinu máčeli ve vodě. Kachní prsa opékáme z obou stran, za občasného potírání marinádou, na dobře roztopeném grilu doměkka. Grilovaná kachní prsa podáváme s čerstvou nebo grilovanou zeleninou a pečivem.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Nadcházející víkend, krásné letní počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí grilovačku.
Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem
Pečení kachny se vůbec nemusíte bát! Dnes se krok za krokem naučíme připravit kachnu pečenou na kmínu, která bude mít maso odpadávající od kosti a křupavou kůrčičku.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena