Jestliže patříte k milovníkům grilovaných jídel, vyzkoušejte určitě tohoto kapra.
Hodnocení
3.1
/ 5 (71x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
20 g
česnek
12 g
olej
16 g
sůl
2 ks
vejce
120 g
máslo
1 ks
citron
600 g
kapr
160 g
hladká mouka
12 g
kari koření
20 g
citronová šťáva
8 g
zelená petrželka
Postup přípravy
Kapra očistíme, omyjeme, osušíme a naporcujeme. Česnek oloupeme a jemně usekáme. Citron omyjeme a nakrájíme na plátky.
Olej smícháme s kari kořením, jemně usekanou petrželkou, česnekem, solí a citronovou šťávou. Do této směsi kapra naložíme a dáme do chladu odležet.
Gril rozpálíme na 220°C.
Marinovaného kapra poprášíme hladkou moukou, namočíme v rozšlehaných vejcích, dáme do ohnivzdorné mísy, poklademe plátky citrónu a ugrilujeme.