Vepřové maso prošpikujeme polovinou šunky v celku a okurek, osolíme. Kořenovou zeleninu očistíme.
V hrnci rozpustíme tuk, na něm osmažíme na plátky nakrájenou zeleninu a cibuli, až je světle hnědá. Na základu opečeme maso, podlijeme vodou a přidáme divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list a tymián), plátky citronu, trochu octa a dusíme doměkka.
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zasypeme moukou, osmažíme dorůžova, zalijeme vodou, dobře rozmícháme a necháme řádně provařit. Do omáčky přidáme hořčici a cukr, před koncem varu přidáme šlehačku a scedíme, já přidávám kostku zeleninového bujonu.
Hamburskou vepřovou kýtu podle norem nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou, na povrch nasypeme jemně nakrájenou šunku a okurku. Jako příloha se k hamburské vepřové kýtě hodí houskový knedlík.