Houby důkladně očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
V hluboké pánvi rozpustíme máslo, vsypeme cibuli a podusíme. Na cibulku hodíme plátky hub, zalijeme 400 ml vody a smetanou, dochutíme solí a vývarem, přidáme petrželku, nové koření, majoránku a pepř. Houby zakryjeme a dusíme asi 15 minut. Škrob rozmícháme v trošce vody a houbovou omáčku takto zahustíme.
Na jinou pánev nalijeme ovocnou pálenku, zahřejeme ji a zapálíme, hořící pálenkou zalijeme smetanovou omáčkou a necháme vyhořet.
Houbovou smetanovou omáčku podáváme s knedlíkem.
Poznámka: Pálenka použita v receptu musí mít minimálně 40 % alkoholu, jinak nebude hořet! Dávejte při flambování vždy velký pozor!