Rychlá a nenáročná příprava polévky plné vitamínů.
Hodnocení
2.5
/ 5 (6x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
2 lžíce
máslo
1 ks
cibule
1 l
voda
1 ks
houska
200 g
mražená zelenina
0.5 kostky
bujón zeleninový
podle chuti
sůl
vegeta
mletý černý pepř
na ozdobu
petrželová nať
Postup přípravy
Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Máslo roztopíme, přidáme cibuli a lehce osmahneme dozlatova. Ještě vsypeme mraženou zeleninu a trochu osmahneme s cibulí.
Mezitím si nakrájíme housku, bujón a vše přidáme k zelenině. Zalijeme vodou a povaříme. Když se houska rozvaří a zelenina změkne, prolisujeme polévku přes síto.
Osolíme, opepříme, přidáme trochu vegety a posypeme nasekanou petrželovou natí.
Připravenou houskovou polévku můžeme ihned podávat.