Libové zadní hovězí maso nakrájíme na kostičky. Velkou žlutou cibuli, celer a mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Menší brambory oloupeme a nakrájíme na kostíčky. Česnek a petrželku nakrájíme nadrobno.
Ve středně velké pánvi předehřejeme olej na střední až vysokou teplotu. Vložíme do ní hovězí maso a opečeme z obou stran, až zhnědne. Poté maso odstraníme z pánve, necháme odpočinout a ztlumíme teplotu.
Na pánev vložíme cibuli, brambory, mrkev, celer a sůl a vaříme okolo 5 minut. Poté přidáme česnek, rajčatovou pastu, tymián, pepř a chilli semínka a vaříme další 1 minutu.
Do guláše přidáme pivo a vše přivedeme k varu. Musíme řádně míchat a pokud se něco přilepí ke dnu pánve, seškrabeme to. Základ na hovězí guláš s pivem Guinness vaříme při mírné teplotě 5 minut.
Poté přidáme vývar, hovězí maso a worcestrovou omáčku. Vše přivedeme k varu a snížíme teplotu ohřevu. Hovězí guláš přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme, až bude maso měkké.
Hovězí guláš s pivem Guinness ozdobíme nasekanou petrželkou a servírujeme.