Recept na silný hovězí vývar se zeleninou a domácími nudlemi.
1 ks | cibule |
10-15 dkg | celer |
1 ks | mrkev |
0.5 ks | petržel |
600 g | hovězí žebro |
3 ks | morkové kosti |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
Masox | |
mletý černý pepř | |
na ozdobu | |
pažitka |
Hovězí žebra omyjeme, vložíme do studené vody a přidáme opláchnuté morkové kosti. Přivedeme k varu, teplotu stáhneme, aby vývar jen probublával. Do vývaru přidáme očištěnou mrkev, celer, petržel, malou cibuli, celý černý pepř, kousek masoxu a sůl. Vaříme asi 2 hodiny, až je maso měkké. Maso vyjmeme a vývar scedíme. Uvařenou zeleninu nakrájíme nadrobno a vrátíme zpátky do vývaru. Do vařicí a osolené vody vsypeme domácí nudle, které vaříme asi 10 minut. Uvařené nudle scedíme, dáme na talíř a zalijeme hovězím vývarem. Hovězí polévku s domácími nudlemi ozdobíme na talíři nasekanou pažitkou nebo petrželkou.
Nejlepší vyprošťováky: Silný vývar, poctivá česnekačka a rajčatový elixír vás postaví na nohy
Máme před sebou silvestrovskou noc, která ve většině případů končí bujarým večírkem a nadměrným popíjením alkoholu. Nový rok tak většinou začínáme bolehlavem, nevolnostmi a únavou, proto dnes nesmí chybět tipy na ty nejlepší vyprošťováky. Věděli jste, že kromě česnečky a vývaru se vyplatí sáhnout i po medu, mátovém čaji nebo avokádu? Při kocovině mají výborné účinky, dodají tělu přesně ty správné vitamíny a minerály, o které jsme tělo alkoholem ochudili.
Pomalu tažený vývar jako nejlepší životabudič
Poctivý vývar vyžaduje čas a pomalé vaření, díky němuž dosáhne své síly a plné chuti. Hodí se do všech polévek, omáček, ale i jako základ pod pečené maso, při přípravě rizota a dalších pokrmů, které potřebují chvíli k dušení a prolnutí chutí. Vývar, kterému nechybí "štáva", jak na to? Zkuste naše prověřené recepty.
autor Renegene
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena