Hrachová kaše je jednoduché a zdravé jídlo. Recept zvládne i méně zkušený kuchař.
2 stroužky | česnek |
1 ks | cibule |
1 lžíce | sádlo |
250 g | půlený žlutý hrách |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
majoránka | |
mletý pepř |
Hrách namočíme nejlépe přes noc do vody a v téže vodě na druhý den uvaříme doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme lžíci sádla a necháme na něm cibuli zezlátnout. Z uvařeného hrachu slijeme vodu, kterou si necháme stranou. Hrách ručním mixérem rozmixujeme na kaši. Podle potřeby naředíme scezenou vodou. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a prolisovaný česnek. Polovinu cibulky si necháme na ozdobu a zbytek vmícháme do kaše. Hrachovou kaši s cibulkou na talíři posypeme uschovanou cibulkou a podáváme se sterilovanou okurkou a chlebem.
Recept na hrachovou kaši krok za krokem
Kdo by neznal českou klasiku - hrachovou kaši. Je tak jednododuchá na přípravu a nenáročná na suroviny! S opečeným párkem, chlebem a okurkou nemá chybu!
Novoroční klasika: Čočka na 10 způsobů
Co připravit na Nový rok k obědu jiného než čočku? Věříme totiž, že pokrm z čočky nám v následujícím roce přinese peníze. V Česku se této tradice drží snad každá rodina, a tak dnes nesmí chybět tipy na nejrůznější úpravu právě této luštěniny. Naučíme vás výbornou polévku, klasickou čočku na kyselo, ale netradičně i čočkový salát, čočkové placičky nebo čočkové bramboráky.
autor Hanka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena