Chutný vegetariánský oběd, který je velmi lehký na přípravu. Recept je nenáročný na suroviny.
250 ml | mléko |
1 ks | cibule |
3 lžíce | hladká mouka |
0.5 balení | hrášek sterilovaný |
200 ml | smetana 12% |
podle potřeby | |
---|---|
vejce | |
máslo | |
podle chuti | |
podravka |
Na másle zpěníme na kostičky nakrájenou cibulku, přidáme sterilovaný hrášek, trochu vody a podusíme. Mezitím si připravíme mléko, ve kterém rozmícháme smetanu a hladkou mouku. Jakmile je hrášek změklý, přidáme smetanovou směs a mícháme. Pokud je omáčka hustá, přidáváme mléko podle potřeby. Přidáme trochu podravky a osolíme. Hrášek na smetaně přivedeme k varu a necháme několik minut vařit, aby omáčka nebyla cítit moukou, což poznáme ochutnáním. Na pánvičce si uděláme volská oka, přidáme je k hrášku na smetaně (na vrch omáčky) a můžeme podávat.
Recept na hráškovou frittatu krok za krokem
Dnes si připravíme omeletu na italský způsob. Oproti té naší je pevnější a přidávají se do ní různé druhy zeleniny, sýrů, bylinek apod. Konzumuje se za tepla i za studena a v Itálii je podávána jako předkrm.
Vaříme s hráškem: Jednoduchý hráškový krém krok za krokem
Recept z čerstvého zeleného hrášku na velmi rychlou a jednoduchou polévku, kterou si můžeme připravit se smetanou i bez. Podle fotoreceptu ji zvládne úplně každý.
autor pelikanova.b
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena