Recept na jednoduchou hráškovou polévku doplněnou o kostičky uzeného tofu.
2 stroužky | česnek |
1.5 lžíce | máslo |
1.5 l | voda |
2 ks | šalotka |
1 lžíce | olivový olej |
700 g | hrášek mražený |
1 balíček | uzené tofu |
1 lžíce | koření Horalka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř |
Cibuli nebo pórek očistíme a nakrájíme na hrubo. Česnek oloupeme a prolisujeme. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej s máslem a cibuli krátce osmahneme, aby se rozvoněla. Vsypeme mražený hrášek, osolíme, opepříme, přisypeme koření Horalka, můžeme i trošku vegety (používám ze zdravé výživy) a zalijeme vodou. Vaříme do změknutí, stačí cca 10 - 12 minut. Ke konci vaření přidáme prolisovaný česnek. Hráškovou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a podle potřeby dochutíme. Uzené tofu nakrájíme na menší kostičky, osmahneme na sucho na pánvi a vložíme do polévky. Hráškovou polévku s uzeným tofu rozlijeme do misek či talířů a podáváme.
Zelený hrášek v receptech: Do polévky, rizota i k masu
Hrášek svou sytě zelenou barvou, nasládlou chutí a křupavostí okouzluje nejeden letní talíř. Pokrmy z něj jsou svěží, nenáročné a nabité energií. Pusťte ho do kuchyně a užijte si jeho sezónu, která právě odstartovala.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena