Recept na výborný koláč z hrušek a tvarohu. Nenáročná příprava.
těsto | |
---|---|
200 ml | olej |
2 ks | vejce |
3 lžíce | mléko |
0.5 balíčku | kypřicí prášek do pečiva |
160 g | cukr moučka |
1 balíček | vanilkový cukr |
1 lžička | citronová kůra |
320 g | polohrubá mouka |
150 g | měkký tvaroh |
0.5 ks | citronová šťáva |
na ozdobu | |
cukr moučka | |
podle potřeby | |
5 ks | hruška |
citronová šťáva |
Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na slabé plátky. Plátky hrušek ihned pokapeme citronovou šťávou. Tvaroh promícháme s mlékem, vanilkovým cukrem, cukrem, vejci, olejem, citronovou šťávou a citronovou kůrou. Do tvarohové směsi přimícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. Pečlivě promíchané těsto uhladíme do kulaté formy o průměru 28 - 30 cm vyložené pečicím papírem. Povrch těsta poklademe nakrájenými hruškami a formu vložíme do předehřáté trouby na 170 °C. Pomalu pečeme dozlatova. Hruškový koláč s tvarohem po upečení necháme vychladnout. Hruškový koláč s tvarohem ocukrujeme, nakrájíme a můžeme vychutnávat třeba u šálku teplého čaje.
Hrušková sezóna v plném proudu - výběr nejlepších receptů
Hrušky k podzimu právem patří, bez nich si málokdo umí představit nejen sladkou, ale i slanou kuchyni. V dnešním výběru receptů jsme si pro vás připravili opravdové delikatesy.
Tip na neděli: Jemný hruškový koláč se skořicí
Hruškový koláč je ideální volbou pro všechny milovníky sladkých jídel. Je jemný, krémový a díky skořici má drobenka lehce obměněnou chuť.
autor null
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena