Stehna umyjeme, zalijeme 1 l vody, přidáme sůl, 2 čajové lžičky cukru, pokrájenou cibuli na kostky, bobkový list, černý pepř, tymián a uvedeme do varu. Potom přilijeme ocet, přikryjeme a vaříme asi 3 hodiny doměkka.
Uvařená stehna vybereme, dáme do mísy, nalijeme na ně vývar a necháme přes noc vychladnout. Na druhý den vezmeme z povrchu ztuhlý tuk a opečeme na něm osušená stehna. Posypeme zbytkem (jednou čajovou lžičkou) cukru a zkaramelizujeme. Přidáme 2,5 dl vývaru, prudce povaříme, osolíme a ochutíme černým pepřem. Omáčku zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v trošce studené vody.
Husí stehna podáváme polité sladkokyselou omáčkou s plátky jablek.