Recept na domácí huspeninu z kuřete s karotkou a hráškem.
50 g | hrášek |
1 ks | cibule |
0.5 ks | kuře |
1 balíček | mletá želatina |
50 g | baby karotka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
2 ks | bobkový list |
6 kuliček | nové koření |
vinný ocet (bílý) | |
10 kuliček | celý černý pepř |
na ozdobu | |
červená cibule |
Masopustní speciál: To nejlepší z masopustního období přehledně v receptech
Masopust má v současné době několik významů. Někdo lidé si pod tímto názvem představí období mezi Vánocemi a začátkem postní doby, které trvá od svátku Tří králů až do Popeleční středy. Pro jiné je masopust jen třídenním svátkem, který se skládá z masopustní neděle, masopustního pondělí a masopustního úterý. Dřív se v tuto dobu pořádaly zabijačky a nejrůznější veselice, hodně se tančilo a také dosyta jedlo, protože pak následoval čtyřicetidenní půst a lidé si maso museli odpustit. Pojďme se společně podívat na ty nejlepší únorové pochoutky, které k masopustu patří.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena