Recept na chuťovky, které připravíme z mozzarelly, rajčat a čerstvé bazalky. Dokonalou chuť zajistí pesto, kterým plátky pečiva potíráme.
Hodnocení
3.0
/ 5 (922x)
Doba přípravy
15 min
Ingredience
250 g
mozzarella
20 plátků
bageta
3 lžíce
pesto
400 g
rajčata třešňová
podle chuti
sůl
čerstvě mletý pepř
podle potřeby
olivový olej
na ozdobu
bazalka
Postup přípravy
Bagetu nakrájíme na plátky a potřeme pestem.
Mozzarellu slijeme z nálevu a nakrájíme na tenké plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka.
Rajčata a sýr střídavě pokládáme na bagetu, osolíme, pokapeme olejem a opepříme. Na ozdobu můžeme přidat lístek čerstvé bazalky.
Italské kanapky podáváme jako pohoštění při různých příležitostech.
Foto: Shutterstock.com