Recept na chuťově úžasné rizoto s červenou řepou. Podle libosti jej ještě můžeme před podáváním sypat parmazánem.
1-2 stroužky | česnek |
2 lžíce | máslo |
0.5 hrnku | bílé víno |
1 lžíce | olivový olej |
1.5 l | zeleninový vývar |
4-5 ks | červená řepa |
1 ks | červená cibule |
1.5 hrnku | rýže arborio |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý pepř | |
čerstvý tymián |
Řepu (menší kusy) očistíme a každou zvlášť zabalíme do silného alobalu. Řepu položíme na plech a ve vyhřáté troubě pečeme cca hodinu, řepou po upečení musí projet nůž, tak poznáme, že je akorát. Upečenou řepu oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Na olivovém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme rýži arborio, nasekaný česnek a dobře promícháme. Přilijeme bílé víno a znovu chvíli mícháme, dokud se nevsákne do rýže. Poté přidáme část vývaru a opět za stálého míchání necháme vsáknout. Takto pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechen vývar. Asi v půlce přilévání přidáme řepu. Risotto je hotové za cca 20 minut. Hotové risotto s červenou řepou podle chuti osolíme, opepříme a odstavíme z plotny. Nakonec vmícháme nasekaný čerstvý tymián, máslo a přiklopíme pokličkou, aby se chutě propojily. Italské risotto s červenou řepou ihned po přípravě podáváme. Podle chuti můžeme ještě posypat parmazánem.
Recept na italské hříbkové risotto krok za krokem
Recept na tradiční italské risotto, které není vůbec suché.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena